image

Wat te dragen bij een sollicitatiegesprek:

Geen enkele outfit voor een sollicitatiegesprek zegt ‘Huur mij’ als een gepolijste sollicitatie-outfit. Denk hierbij aan klassiek, smaakvol en op maat. Voor mannen betekent dat vaak een pak en stropdas, en voor de vrouwen een rok / jurkje en blazer of jurk. Maar aankleden voor een interview is niet altijd zo eenvoudig.

Bij het samenstellen van een outfit moet er wel rekening worden gehouden met de cultuur van de organisatie waarmee je een gesprek voert en het bericht dat je wilt verzenden. Iemand die interviewt om programmeur te zijn bij een technisch bedrijf zou zich waarschijnlijk een beetje anders kleden dan iemand die interviewt voor de rol van een financieel manager.

Uw sollicitatie-outfit kiezen: is de oufit wel geschikt?

Bij het kiezen van je sollicitatiepak gaat het om geschiktheid voor de functie en het bedrijf. Kledingcodes zijn cultureel en ze verschuiven met de seizoenen en veranderen in de loop van de tijd.

Een van de beste manieren om duidelijk te maken wat je bij een sollicitatiegesprek moet dragen: vraag het van tevoren.

E-mail of bel de HR-manager van de werkgever en vraag hem naar de juiste dresscode voor interviews met zijn bedrijf. Het is een eenvoudige strategie, maar het kan u helpen om overdress of underdressing te voorkomen en ervoor te zorgen dat u de juiste toon raakt.

Je kunt ook wat bedrijfsonderzoek doen op LinkedIn of Facebook. Bekijk medewerkersprofielen en kantoorfoto’s om te zien hoe zij zich kleden en presenteren. Wat de dresscode ook lijkt te zijn, de vuistregel is om het een beetje spannender te maken wanneer u beslist wat u aan het interview wilt dragen.

Algemene richtlijnen voor wat te dragen bij een interview

Het liefste wil je jezelf presenteren als een volleerde professional met een onberispelijke verzorging – en een onberispelijke verzorging wordt gedefinieerd door aandacht voor detail. Je moet elk aspect van je uiterlijk overwegen, en stel het niet uit tot op het laatste moment.

Hier zijn enkele details waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw interviewoutfit:

Stijl:

– Denk aan het bericht dat je wilt verzenden: ga je een volledig ‘power-suit’ aandoen of wil je een meer ontspannen sfeer geven door een broekje en een leuk shirt aan te trekken (dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen)?

– Draag kleuren die bij je passen en denk goed na over de boodschap die de kleuren sturen: blauw wordt als een veilige en ‘betrouwbare’ kleur beschouwd, terwijl felle kleuren een gewaagde uitspraak kunnen hebben die misschien meer geschikt zijn in creatieve rollen en industrieën. Vermijd overdreven drukke of glanzende kleding.

– Kies voor ademende stoffen die u koel en drooghouden.


Laat jouw reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *