image

Algemene werkregels voor een ideale werkgever

Algemene werkregels worden vaak overwogen

Het kiezen van een eenvoudige set werkvoorschriften die bestaat uit een paar algemeen aanvaarde en verboden gedragingen wordt sterk aanbevolen. In plaats van een lange reeks voorschriften, worden kleine bedrijven geadviseerd om te kiezen voor een eenvoudige lijst met voorschriften en richtlijnen om de werknemers duidelijk te maken welk gedrag van hen word verwacht.

Hier is een set eenvoudige algemene regels voor de werkplek:

– Veiligheidsregels in acht te nemen

– Werktijd die moet worden vastgelegd (een tijdschema of een klok gebruiken)

– Regels van de lunchperiode en andere pauzes

– Beleid voor overuren

– Regels met betrekking tot het uiterlijk, inclusief dresscode

– De regels voor schade aan eigendommen van werkgevers

– Regels voor het onderhouden van persoonlijke gegevens van werkgevers en klanten

’We learned about honesty and integrity – that the truth matters… that you don’t take shortcuts or play by your own set of rules… and success doesn’t count unless you earn it fair and square. ‘’ – Michelle Obama

Als een verdediging tegen onrechtmatige kwijting claims

Zelfs voor werkgevers die meer vrijheid hebben om werknemers toe te staan ​​om te vertrekken om legale ruzies te vermijden die betrokken zijn bij beëindigingsprocedures, moet de redenering van een dergelijke actie zowel gezond als verdedigbaar worden geacht. Een manier om dit te garanderen is door een aantal basis- en levendig verklaarde werknemersregels goed te laten communiceren met de werknemers. Hierdoor komt elke werknemer die een werkregel overtreedt, dit te doen met de wetenschap dat zijn gedrag niet aanvaardbaar is en een dergelijk gedrag kan leiden tot het uitnodigen van de werknemer.

Bescherming tegen discriminatieclaims

Als een werknemer wordt ontslagen of gedisciplineerd op grond van het overtreden van de algemene regels voor werknemers, zelfs als een andere wordt gespaard ondanks het feit dat hij wordt geconfronteerd met vergelijkbare kosten, kan het bedrijf regels overtreden op basis van antidiscriminatie. Het handhaven van een duidelijke lijst met werkregels zorgt ervoor dat alle werknemers het aanvaardbare en onaanvaardbare gedrag begrijpen. Als de regel die in dit verband wordt gesteld dubbelzinnig is om een ​​dergelijke regel uit te voeren, kan een uitdaging als discriminerend of willekeurig worden aangemerkt, wat belangrijk is.

Punten om over na te denken bij het kiezen van werkregels

De kwaliteit van het werk kan worden verbeterd door werkregels wanneer

– Er een sfeer ontstaat waarin werknemers met respect en waardigheid worden behandeld

– Medewerkers worden geholpen om hun eigen gedrag op een veilige en professionele manier te waarborgen

– Open communicatie tussen het bedrijf en zijn werknemers wordt aangemoedigd

– Alle werknemers zijn verzekerd van een eerlijke behandeling en een reeks gemeenschappelijke voorschriften die moeten worden gevolgd.

Tot slot, hoewel verwacht wordt dat het gedrag van alle werknemers zal worden beheerst door bepaalde regels die op werk zijn gebaseerd, wordt van de gekozen specifieke regels verwacht dat

deze redelijk en geschikt zijn voor het werk dat wordt gedaan door de werknemers in kwestie naast de arbeidsomstandigheden waarin ze zijn geplaatst. .


Laat jouw reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *